Ik ben mijn wachtwoord vergeten

Kennissessie technische kengetallen

Bigvitaliteit nader bekeken
SOMMIGE TECHNISCHE KENGETALLEN VAN HUN BEDRIJF KUNNEN ZEUGENHOUDERS WEL DROMEN, ZOALS HET AANTAL GESPEENDE BIGGEN PER ZEUG PER JAAR. MAAR IETS ALS BIGVITALITEIT IS LASTIGER TE VATTEN. TOCH ZIJN VITALE BIGGEN CRUCIAAL VOOR HET BEHALEN VAN HET BESTE RENDEMENT.

afbeelding van Linda Janssen-Verriet

Aardappelmarkt voor nu bevroren op 25 euro

De aardappelmarkt consolideert op €25 nadat in de voorbije weken verschillende stappen zijn gemaakt. Afnemers staan niet in de rij om partijen bij te kopen. Dit betekent niet dat er geen nieuwe kansen komen in de laatste fase van het bewaarseizoen dat waarschijnlijk een verlenging krijgt.

Ook voergrondstoffen opnieuw hoger geprijsd

Een fikse prijsopleving voor tarwe laat ook de koersen van korrelmaïs en sojabonen niet ongemoeid. Vooral eerstgenoemde toont een opleving. Wat eveneens meespeelt, is de moeizaam verlopende inzaai in de Verenigde Staten. Op het Europees continent is het vooralsnog rustig.

Fritesproductie LWM ligt stil door brand

De productie van frites bij Lamb Weston Meijer in Kruiningen ligt sinds zaterdagavond 14 mei stil als gevolg van een kleine brand. De productielijnen moesten noodgedwongen worden stilgezet. Het bedrijf geeft aan de productie dinsdag 17 mei weer op te starten.

Tal van organisaties pleiten voor beheer wolven

Het moet mogelijk worden wolven te verjagen en af te schieten. Daarvoor pleit een grote groep organisaties, waaronder een aantal van de schapenhouderij.

Franse verwerking en voorraad recordhoog

Zowel de verwerking van industrieaardappelen als de aardappelvoorraad liggen dit voorjaar op een historisch hoog niveau in Frankrijk. Het gros van de aardappelen dat telers begin vorige maand nog in voorraad hadden ligt bij fritesproducenten vast op voorraad.

Tarweprijs plust 18,50 euro na India-nieuws

Nieuws dat India de export van tarwe aan banden gaat leggen is olie op het vuur van de tarwemarkt. De Amerikaanse termijnmarkt CBoT reageerde direct met een prijsstijging van 5,9%. Ook de Matif in Parijs opende maandagmorgen 0,0% hoger. Wanneer de markt van zijn eerste schrik bekomen is wordt desondanks een correctie verwacht.

Hoeveel duurder kan tarwe nog worden?

India die olie op het vuur van de markt gooit, lagere Wasde-cijfers, droogte in Europa en een onzekere situatie in Oekraïne. Belangrijke ingrediënten die de tarweprijzen internationaal verder omhoog sturen. Hoeveel verder kan de prijs nog stijgen?

Kars Bonhof vierde in 3* GP Redefin

De amazone Chloe Reid was in ieder geval niet voor niets uit Amerika komen vliegen. Met Souper Shuttle (v.Stakkato) was...

Gregory Whatelet wint 125.000 euro in Rolex Grand Prix van Windsor+Video

Gregory Whatelet met Nevados S (v.Calvados Z) is de grote winnaar geworden van de Rolex GP van CSI5* Windsor. In...

Pagina's