Ik ben mijn wachtwoord vergeten

Kennissessie technische kengetallen

Bigvitaliteit nader bekeken
SOMMIGE TECHNISCHE KENGETALLEN VAN HUN BEDRIJF KUNNEN ZEUGENHOUDERS WEL DROMEN, ZOALS HET AANTAL GESPEENDE BIGGEN PER ZEUG PER JAAR. MAAR IETS ALS BIGVITALITEIT IS LASTIGER TE VATTEN. TOCH ZIJN VITALE BIGGEN CRUCIAAL VOOR HET BEHALEN VAN HET BESTE RENDEMENT.

afbeelding van Linda Janssen-Verriet

Benzineprijs stijgt naar recordhoogte door spanningen rond Oekraïne

De prijs voor een liter benzine is zaterdag naar een nieuwe recordhoogte gestegen. De spanningen aan de grens tussen Oekraïne en Rusland drijven de toch al hoge olieprijzen verder op. De markten houden er rekening mee dat de Russische export van olie en gas wordt geraakt door een escalatie van het conflict, bijvoorbeeld in het geval van economische sancties.

Politie arresteert zeven activisten in bos bij autoproducent Nedcar

De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag zeven demonstranten aangehouden bij het Sterrebos in Limburg, naast autoproducent VDL Nedcar. Dat meldt de politie op Twitter. Alle zeven arrestanten zitten zaterdagochtend nog vast, aldus een woordvoerster.

Quiz | Welke Efteling-attractie gaat verdwijnen? Test je nieuwskennis

Lees jij non-stop NU.nl? Neem dan nu de proef op de som en check met deze quiz wat jij nog weet van het nieuws van afgelopen week.

Willibrord Frequin heeft ziekte van Parkinson: 'Ik heb nog maar kort te leven'

Willibrord Frequin is ernstig ziek en heeft naar eigen zeggen niet lang meer te leven. In een interview met De Telegraaf vertelt de tachtigjarige oud-televisie-presentator dat vorig jaar bij hem een vorm van Parkinson (vasculair parkinsonisme) is vastgesteld.

OMT-leden willen team oprichten dat coronastrategie voor lange termijn bedenkt

Een groep OMT-leden, (sociale) wetenschappers en bestuurders hebben een gezamenlijk advies geschreven over de aanpak van de coronapandemie. In het stuk, dat overhandigd is aan de minister van Volksgezondheid Ernst Kuipers, bepleiten de experts een visie voor de langere termijn en een team dat zich daarover moet buigen.

LINDA.-directeur vindt verwijten dat blad misstanden verhulde afschuwelijk

Het stoort Jildou van der Bijl dat sinds bekend werd dat het maandblad al in 2020 bezig was met een verhaal over grensoverschrijdend gedrag bij The voice of Holland, het idee is ontstaan dat het heeft willen verhullen dat er zoiets speelde. Dat vertelt de creatief directeur van LINDA. vrijdagavond bij Op1.

Docent Groningse universiteit alsnog geschorst om complottheorieën

De Rijksuniversiteit Groningen (RUG) heeft de universitair hoofddocent die studenten probeerde te overtuigen van allerlei complottheorieën alsnog geschorst. Eerder gaf een woordvoerder van de universiteit aan dat de docent zijn vak over kritisch denken niet meer mocht geven, maar andere lessen nog wel.

Video | Afgesloten van de wereld: zo ziet de bubbel eruit op de Spelen in Peking

Om ervoor te zorgen dat de Olympische Spelen in Peking geen besmettingsbrandhaard wordt, wordt het toernooi compleet in een bubbel gespeeld. Die bubbel staat ook wel bekend als de 'closed loop'. Zo vergaat het de sporters in Peking.

Coldcasezaak rond 'rompmysterie' Amsterdam na negen jaar heropend

Zondag precies negen jaar geleden werd in het IJ een romp van een man gevonden, een van de grootste coldcasemysteries van de politie Amsterdam. Het onderzoek is inmiddels heropend, meldt De Telegraaf.

Pagina's