Ik ben mijn wachtwoord vergeten

Kennissessie technische kengetallen

Bigvitaliteit nader bekeken
SOMMIGE TECHNISCHE KENGETALLEN VAN HUN BEDRIJF KUNNEN ZEUGENHOUDERS WEL DROMEN, ZOALS HET AANTAL GESPEENDE BIGGEN PER ZEUG PER JAAR. MAAR IETS ALS BIGVITALITEIT IS LASTIGER TE VATTEN. TOCH ZIJN VITALE BIGGEN CRUCIAAL VOOR HET BEHALEN VAN HET BESTE RENDEMENT.

afbeelding van Linda Janssen-Verriet

Tip: smeer geschoren schaap in met zonnebrandcrème

Schapen scheren bij zonnig weer verhoogt de kans op verbranding. De dieren beschermen met zonnebrandcrème is dan geen overbodige luxe. Dat adviseert dierenarts Reinard Everts van Schapendokter.nl.

Duitsland: groter areaal wintergerst, lagere opbrengst

De Duitse wintergerstoogst 2019 komt gemiddeld uit op 7,1 ton per hectare. Dit is lager dan het vijfjarig gemiddelde van 7,35 ton. De hitte golf in juni had een negatief effect op de opbrengst. Het areaal wintergerst vertoont een duidelijke stijging.

Hitte laat ruwvoermarkt nog koud

Het aanbod van stro en hooi komt op gang. De melkveehouder is echter wat afwachtend omdat er over het algemeen nog voldoende is. Toch verschilt de situatie regionaal sterk, omdat de ene regio simpelweg meer regen dan de andere ontving.

Maaidorser op Limburgse akker in de hens

In het Midden-Limburgse Kessel-Eik is dinsdagmiddag rond 16.00 uur tijdens oogstwerkzaamheden aan de Hei een combine in brand gevlogen.

Twee rijstroken afgesloten op A9 richting Alkmaar vanwege ongeval

Twee rijstroken op de A9 in de buurt van Spaarndam zijn dinsdagmiddag afgesloten in verband met een ongeval.

Burgemeester sluit drugspand in Mierlo na vondst hennepkwekerij

Burgemeester Schmalschläger heeft een woning aan de Lisdodde in Mierlo voor drie maanden gesloten, nadat er een hennepkwekerij is aangetroffen.

Slachtoffer (20) overleden na botsing speedboot en rubberboot bij Zoutelande

Voor de kust van Zoutelande is dinsdagmiddag een speedboot op een rubberboot gebotst. Een twintigjarige inzittende van de rubberboot is overleden.

EU 'staat klaar om terug te slaan' bij Amerikaanse aanval op autosector

Als de Amerikanen hun plan doorzetten om extra invoertarieven op Europese auto's te heffen, zal de EU direct terugslaan met extra invoertarieven op 35 miljard euro aan Amerikaanse producten. Volgens Eurocommissaris Cecilia Malmström ligt de lijst met tegenmaatregelen "in principe al klaar".

Pagina's