Ik ben mijn wachtwoord vergeten

Nieuws

Partijen onderschrijven in Verklaring van Amersfoort belang van samen werken aan water

Op 27 mei 2015 hebben vertegenwoordigers van het Rijk, provincies, waterschappen, gemeenten, bedrijven en maatschappelijke organisaties hun handtekening gezet onder de Verklaring van Amersfoort. Hiermee is samen werken aan water officieel bekrachtigd.
Partijen hebben voorafgaand aan de ondertekening van de Verklaring van Amersfoort met elkaar gesproken over de opgave voor schoon en voldoende water. Alle partijen zijn het er over eens dat schoon water van grote waarde is voor natuur, leefomgeving en economie. De kwaliteit en kwantiteit van water staat onder druk. Tijdens de conferentie is nog duidelijker geworden dat samenwerking de beslissende factor is bij het werken aan schoon water. Er is geconcludeerd dat de waterdoelen alleen gehaald kunnen worden als alle partijen hun bijdrage leveren.
 
In de verklaring staat te lezen dat Gemeenten, waterschappen, provincies, Rijkswaterstaat, de ministeries, bedrijfsleven, maatschappelijke organisaties en burgers allemaal hun eigen rollen en verantwoordelijkheden hebben, die als een soort puzzel in elkaar passen. De Verklaring van Amersfoort geeft een beeld van de individuele puzzelstukjes; elke partij geeft aan welke intenties ze heeft en welke rol ze heeft in de gezamenlijke aanpak. Lees hieronder de volledige tekst van de Verklaring van Amersfoort.