Ik ben mijn wachtwoord vergeten

Nieuws

Succesvolle oproep LTO bijvriendelijk boerenerf

LTO Boerenerf Place to Bee

Ruim 70 enthousiaste ondernemers die de bij een warm hart toedragen, hebben zich aangemeld na de oproep van LTO Noord, ZLTO en LLTB voor ambassadeurs voor het tweejarige LTO project Het Boerenerf: The Place to Bee!
Het landelijk projectteam, onder aansturing van Projecten LTO Noord projectmanager Saskia Scheer, is gestart met het selecteren van de 12 ambassadeurs, die als voorbeeldbedrijf zullen dienen. Bij de selectie wordt gekeken naar spreiding over de sectoren, grondsoorten en het land.

 

Voedsel, nest en overleving

De meeste voorbeeldbedrijven hebben al ervaring met bijvriendelijke maatregelen. Enkelen staan nog aan de start om iets te gaan doen op hun erf om voor bijen en insecten een beter bed & breakfast te bieden. De maatregelen zijn te verdeling in drie categorieën: voedsel (gevarieerde erfbeplanting), nestelgelegenheid (insectenhotels, maar ook bijvoorbeeld zand) en overleving (omgang met gewasbeschermingsmiddelen).

 

Hernieuwde samenwerking LTO en NBV

De al bestaande website bijenkennisnet bevat al veel kennis en informatie over bijen als resultaat van een eerdere samenwerking tussen LTO en de Nederlandse Bijenvereniging. BijenkennisNET zal worden uitgebreid met de Routeplanner naar Het Boerenerf, the Place to Bee!

 

Meer informatie?

Landelijk projectmanager: Saskia Scheer, sscheer@projectenltonoord.nl of tel 06-13925546