Ik ben mijn wachtwoord vergeten

Actuele thema's

Over dit netwerk

  • Aangemaakt: 03-sep-2013
  • Laatste wijziging: 16-dec-2015
frank@bijenhouders.nl

frank@bijenhouders.nl

frank@bijenhouders.nl

Foutmelding

Sorry, that didn't work. The name must be unique.

Mijn NBV - de afdelingen

Afd. Utrecht en omstreken

BijenhoudersVerenigingUtrecht (BVU)

De NBV afdeling Utrecht en omstreken is een actieve bijenhoudersvereniging met ongeveer 70 leden, waarvan er rond de 50 actief imkeren in en rondom Utrecht.

De vereniging heeft geen eigen bijenstal maar werkt in 5 bijenstallen op Educatieve tuinen (schooltuintjes) samen met de gemeentelijke dienst Natuur en Milieu Educatie. Imkers van de vereniging verzorgen daar lessen over bijen voor scholen in de buurt.

De BVU verzorgt jaarlijks een basiscursus Bijenhouden van 20 lessen (8 theorie- en 12 praktijk lessen). Geslaagde cursisten krijgen een NBV-erkend diploma. Daarnaast wordt er regelmatig een vervolgcursus aangeboden voor meer ervaren imkers.  

Drie tot vijf keer per jaar organiseert de vereniging een thema-avond over bij-gerelateerde onderwerpen. Eens per jaar wordt er een excursie georganiseerd, die veelal ook voor partners van imkers interessant is. Daarnaast zijn er regelmatig gezellige bijeenkomsten: koffieochtend op een stal, BBQ of pizza's bakken, nieuwjaars borrel of samen eten (maken).

De vereniging biedt jonge imkers hulp middels een mentorsysteem en heeft een honingslinger te huur.

Netwerk actueel

Word deelnemer of inloggen om toegang te krijgen tot dit deel van de website.