Ik ben mijn wachtwoord vergeten

Artikelen van WUR bibliotheek bloembollen

Strokenteelt in de Bollenstreek : Hoe kan strokenteelt ingezet worden bij een duurzame bollenteelt?

Deze poster beantwoordt de vraag: "Hoe kan strokenteelt ingezet worden bij een duurzame bollenteelt?” Deze vraag is gekozen tijdens een GreenportLIVE bijeenkomst door deelnemers uit de bollenstreek in Zuid-Holland.

Bodemkwaliteit in de Bollenstreek : Inzicht in het Bodemleven : Samen naar een circulaire Bollenstreek

Er is steeds meer aandacht voor bodemkwaliteit in de bollenteelt. Enerzijds vanwege bodem-gerelateerde problemen (ziektedruk, meststoffen), anderzijds vanwege de verwachte baten bij goede bodemkwaliteit. Op basis van de GreenportLIVE-sessie (16 december 2021) is een aantal kennisvragen opgehaald uit de bollensector. In dit rapport wordt één van die kennisvragen – hoe kan bodemkwaliteit worden gemeten? – beantwoord.

Bodemkwaliteit in de Bollenstreek : Hoe kan bodemleven gemeten worden in de Duin- en Bollenstreek? (poster bij rapport Naturalis)

Deze poster beantwoordt de vraag: "Hoe kan bodemkwaliteit gemeten worden? En hoe kan eDNA analyse daarbij ingezet worden?” Deze vraag is gekozen tijdens een GreenportLIVE bijeenkomst door deelnemers uit de bollenstreek in Zuid-Holland.

Boer en Business in Balans - Vitaliteit voor Land en Plant

In het project Vitaliteit voor Land en Plant zoeken bollenboeren en veehouders die grond delen naar hoe ze in hun samenwerking de bodem op z’n best kunnen houden. Mechanische bewerking in combinatie met het gebruik maken van de biologie lijkt kansen te bieden.