Ik ben mijn wachtwoord vergeten

Artikelen van Het Schaap

Wiersma over blauwtonguitbraak; ziekte ondanks vaccinatie

Het aantal verdenkingen van blauwtong loopt nu hard op. Minister Femke Wiersma van LVVN informeerde vandaag de Kamer over de ontwikkelingen omtrent blauwtong en meldde daarbij 20 bedrijven die positief zijn getest en 47 blauwtong-verdenkingen die zijn gemeld bij NVWA.

Texelaarstamboek verklaart na 5 jaar weer ram preferent

De Texelaarstamboeken NTS en de TsNH zijn 5 keurrammen en zelfs ook een preferente ram rijker, dit op grond van de prestaties van hun nakomelingen. NTS-voorzitter Johan de Beer: "Het is uniek nieuws want het is inmiddels al weer 5 jaar geleden dat we een preferente ram in ons midden hadden."

Forse toename blauwtong-verdenkingen in Oost- en Zuid-Nederland

Verschillende blauwtong-verdenkingen zijn inmiddels gemeld bij de NVWA maar die uitslagen zijn nog niet bekend. Op de kaart staan nog steeds slechts 3 bevestigde besmettingen.

‘Problemen rode lebmaagworm heftiger dan andere jaren’

‘Problemen rode lebmaagworm heftiger dan andere jaren’

Wilg voor lammeren: praktijktest in Engeland

Schapenhouders uit Engeland hebben samen met de Soil Association een nieuw agroforestry-netwerk opgezet om de voordelen van het voeren van wilgen aan lammeren te onderzoeken. De groep is naar aanleiding van diverse theoretische studies nu een project gestart om het voeren van wilgen daadwerkelijk te testen in de praktijk.

Schapen verdwijnen uit Gentse binnenstad na tien jaar

Na tien jaar zijn er geen schapen meer in de Gentse binnenstad. Bioboerderij De Zwaluw, die jarenlang schapen inzette voor...

Hitte en schapen: dat gaat beter dan je misschien denkt

Schapen zijn behoorlijk hittebestendig door hun lichaamsbouw en de isolerende werking van hun vacht. Ook passen schapen zich aan aan de omstandigheden - het ene ras beter dan het andere ras. Wat doet hitte precies met een ooi, met de ram en foetus? Wat is de invloed op de vruchtbaarheid? Wat doet het met de penswerking? Wat kan de schapenhouder doen tijdens hitte? Je leest het allemaal hier.

Helft ‘vee-knutten’ besmet met blauwtongvirus

Knuttensoorten die voorkomen op schapen- en rundveebedrijven, zijn voor de helft besmet met blauwtongvirus serotype 3. Dit blijkt uit analyse door het NVWA Centrum Monitoring Vectoren (NVWA-CMV) en Wageningen Bioveterinary Research (WBVR, onderdeel van Wageningen University & Research).

Marktprijzen lammeren eerste kwaliteit herpakken zich [week 27]

De marktprijzen voor zuiglammeren van de eerste kwaliteit deden het de afgelopen week goed in Bunnik en Leeuwarden. Op beide veemarkten stijgende prijzen. In Purmerend bleef die prijs gelijk. De veemarkten melden een rustige handel over het algemeen.

Studieclubs voor schapenhouders: welke zijn er, wat doen ze?

Kennis verbreden, van elkaar leren, gezelligheid en bovenal praktijkervaring horen en zien. Dat zijn redenen voor deelname aan schapenstudieclubs. Want...

Pagina's