Ik ben mijn wachtwoord vergeten

Artikelen van Veehouderij - Melkvee

Melkprijs van Vreugdenhil stijgt ook in augustus

De melkprijs van Vreugdenhil Dairy Foods stijgt in augustus met 1,34 euro per 100 kilo. De biologische prijs blijft op hetzelfde niveau staan als in juli.

Rendac heeft het druk als gevolg van dode dieren door blauwtong

Destructiebedrijf Rendac kan op dit moment geen garantie geven dat dode dieren de volgende dag worden opgehaald. Door de blauwtonguitbraak en het grote aantal dieren dat hierdoor sterft, heeft het bedrijf het erg druk.

Hitteprotocol diertransport treedt in werking

In de komende dagen gaat, zoals het er nu naar uitziet, het hitteprotocol voor diertransport van kracht. Zondag 11 augustus worden al temperaturen vanaf 27 graden verwacht en in de dagen daarna wordt het nog wat warmer, zo voorspelt het KNMI.

‘Ierse boeren voelen zich niet verbonden met Brussel’

Boeren in Ierland voelen een grote afstand tussen hun eigen land en de rest van de Europese Unie. Dat is niet alleen gebaseerd op de geografische afstand. De afbouw van derogatie, ondanks de gunstige klimatologische omstandigheden, is de Ieren een doorn in het oog. Mogelijke exportbeperkingen van levend vee naar de Europese Unie zien ze als een grote bedreiging.

Minder rundvee en varkens in België, meer pluimvee

België telde eind vorig jaar minder runderen en varkens dan een jaar eerder, het aantal stuks pluimvee nam toe. Dat blijkt uit de definitieve landbouwstatistieken van het Belgische statistiekbureau Statbel. Ook het aantal geiten en schapen is gestegen.

LTO vraagt uitstel voor uitrijden mest en vanggewasverplichting

LTO Nederland heeft het ministerie van Landbouw, Visserij, Voedselzekerheid en Natuur (LVVN) gevraagd om uitstel voor het uitrijden van mest op gras en voor de vanggewasverplichtingen bij mais. Ook pleit de belangenorganisatie voor het loslaten van kalenderlandbouw bij andere akkerbouwgewassen.

Zuivelbedrijven blijven maar trekken aan melk

Wat eerder al door marktanalisten voorspeld werd, is inmiddels waarheid geworden; de prijzen voor boerderijmelk schuren tegen 50 euro per 100 kilo aan of gaan er zelfs overheen. Dat wil niet zeggen dat melkveehouders er automatisch veel aan over houden.

Duitsland produceert meer vlees dan vorig jaar

In Duitsland is in de eerste helft van dit jaar meer vlees geproduceerd dan vorig jaar in dezelfde periode. In totaal steeg de vleesproductie met 1,3 procent. Voor het eerst sinds 2016 nam de productie van varkensvlees toe.

60 procent meer blauwtong in een week tijd

Het aantal klinisch positieve en getest positieve besmettingen met blauwtong is in een week tijd toegenomen met 851 tot in totaal 2.259 besmettingen. Het is een toename van 60 procent in vergelijking met vorige week. Dat blijkt uit de nieuwste update van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA).

ForFarmers rekent op stabiele mengvoerprijs

Veevoerconcern ForFarmers denkt dat de veevoerprijs in de rest van het jaar redelijk stabiel blijft. CEO Pieter Wolleswinkel van ForFarmers haast zich om daarbij te zeggen dat de voerprijzen zich moeilijk laten voorspellen.

Pagina's