Ik ben mijn wachtwoord vergeten

Dossier:

Goed boeren in kleinschalig landschap

Masterclass

Tien jonge en ambitieuze ondernemers uit de agrarische, recreatief-toeristische en MKB-sector van Noordoost-Twente hebben in de winter van 2012/2013 de masterclass ‘Gebiedsgericht en innovatief ondernemen in Noordoost-Twente’ gevolgd. Een overzicht van de deelnemers en waar zij voor staan, ziet u in onderstaande fotopresentatie. Naast het opdoen van inspiratie en kennis, ontwikkelden de ondernemers nieuwe ideeën voor het versterken van de eigen onderneming en het gebied Noordoost-Twente.
 
De ondernemers verdiepten zich acht avondbijeenkomsten in het thema gebiedsgericht en innovatief ondernemen in Noordoost-Twente. Gerenommeerde sprekers, waaronder verschillende topondernemers, maakten tijdens de masterclass hun opwachting om hun visie en ervaringen te delen en zo de ondernemers te stimuleren tot eigen bedrijfsinnovaties:
 

  • Herman Hazewinkel, commissaris bij onder andere Schiphol, Boskalis en TKH
  • Hans Peter Benschop, manager Trendbureau Overijssel
  • Eric Smaling, hoogleraar Duurzame Landbouw
  • Hannie Droste, voormalig directeur Eventcreators en De Methoeve
  • Raymond Strikker, directeur Landhuishotel De Bloemenbeek
  • Dave Blank, directeur MESA, Universiteit van Twente

 
De ondernemers kregen ook verschillende praktijktoepassingen, waar ze thuis mee aan de slag gingen. Juist door de verschillende achtergronden deden de tien ondernemers nieuwe inzichten op voor hun bedrijf. “De onderlinge interactie zorgde voor een verruiming van mijn blikveld”, noemde één van de deelnemers. “De masterclass heeft mij nog meer gesterkt in het idee dat er genoeg kansen zijn, als je ze maar wilt zien en pakken.”
 
 

Is deze informatie waardevol voor u? - Deze functie is 'anoniem' en enkel gericht naar de dossier beheerder!