Ik ben mijn wachtwoord vergeten

Kennissessie technische kengetallen

Bigvitaliteit nader bekeken
SOMMIGE TECHNISCHE KENGETALLEN VAN HUN BEDRIJF KUNNEN ZEUGENHOUDERS WEL DROMEN, ZOALS HET AANTAL GESPEENDE BIGGEN PER ZEUG PER JAAR. MAAR IETS ALS BIGVITALITEIT IS LASTIGER TE VATTEN. TOCH ZIJN VITALE BIGGEN CRUCIAAL VOOR HET BEHALEN VAN HET BESTE RENDEMENT.

afbeelding van Linda Janssen-Verriet

Onvoldoende bewijs in mishandelingszaak Johnny de Mol: zaak geseponeerd

Het Openbaar Ministerie seponeert de zaak die door Shima Kaes was aangespannen tegen Johnny de Mol. Uit het onderzoek is onvoldoende bewijs naar voren gekomen waaruit blijkt dat de presentator zijn ex-vriendin heeft mishandeld. De Mol zegt dat hij opgelucht is.

Roord zag recordtransfer naar Barcelona afketsen: 'Was in de war door interesse'

Het had vorige maand weinig gescheeld of Jill Roord had een droomtransfer naar FC Barcelona gemaakt. De overstap, waarmee de Oranje-international de duurste speler aller tijden was geworden, ging op het laatste moment niet door omdat haar club VfL Wolfsburg geen geschikte vervanger kon vinden. "Het ging in mijn hoofd zitten."

VN-raad stemt tegen debat over mensenrechtenschendingen China

Negentien landen stemden donderdag tijdens een vergadering van de Verenigde Naties tegen een debat over mensenrechtenschendingen in de Chinese regio Xinjiang. Slechts zeventien landen, waaronder Nederland, stemden voor. Daarom heeft de VN-Mensenrechtenraad het verzoek om een debat afgewezen.

Nederlander (49) overleden en vijf gewond door bootongeluk bij Spaans eiland

Een 49-jarige Nederlander is donderdagochtend om het leven gekomen door een ongeluk met een boot bij Formentera, dat deel is van de Spaanse eilandengroep Balearen. Vijf anderen raakten gewond. Dat bevestigt het Nederlandse ministerie van Binnenlandse Zaken na berichtgeving door Spaanse media.

Beveiligers op Schiphol krijgen nieuw rooster en 2,50 euro per uur erbij

Beveiligers op Schiphol krijgen er structureel 2,50 euro per uur bij. Ook de roosters en pauzes worden aangepast. Dat hebben de luchthaven en vakbonden donderdag bekendgemaakt.

Video | Relatief veel asielvergunningen in Nederland verstrekt: hoe komt dat?

Nederland heeft vorig jaar in 73 procent van de gevallen een verblijfsvergunning toegekend. Dat percentage is een stuk hoger dan het gemiddelde van de EU: 39 procent. Wat veroorzaakte deze uitschieter?

Filipijnse loterijwinnaars delen prijs en winnen geen 4 miljoen maar 9.400 euro

Een recordaantal jackpotwinnaars van de Filipijnse loterij leidt tot twijfels over de eerlijkheid van het spel, meldt CNN. Maar liefst 433 mensen claimen dat ze de winnende cijfers hebben, waardoor de jackpot verdeeld moet worden over honderden mensen. De uitkomst van de Grand Lotto leidde tot vragen in de Filipijnse senaat.

Energierekening komend jaar met nog eens 10 euro per maand omhoog

De netbeheerders willen vanaf 1 januari 2023 hun tarief met zo'n 10 euro per maand verhogen. Dat blijkt uit het tariefvoorstel dat ze bij toezichthouder ACM hebben ingediend. Dit bedrag komt dus nog boven op wat consumenten betalen voor hun verbruik.

Pagina's